Kopački rit

Park prirode Kopački rit je poplavno područje u Baranji, nastalo djelovanjem dviju velikih rijeka, Dunava i Drave. Kopački rit je jedna od najvećih fluvijalno - močvarnih nizina u Europi. Najveće je rastilište i mrijestilište slatkovodne ribe u Podunavlju. U njemu se svake godine gnijezdi oko 140 vrsta ptica.

Vinarija “ Belje “ -

Kneževi vinogradi

Podrum osim što je najstariji u regiji ima još mnogo odlika. S preko 1200 m2 je najveći u Hrvatskoj,  a građen je na poseban način tako da ima dvije etaže. Gornja etaža zove se „ gator “, te je tipična za Baranju, jer podrum nije ukopan pod zemlju, već je ukopan u Banovo brdo.
Sobe Irena

Turistička ponuda

Baranjski gastronomski specijaliteti od ribe i divljači, tradicionalni obiteljski objekti za odmor, lovačke kuće smještene u dubini baranjskih šuma, stari zanati očuvani od zaborava, tamburica i pjesma te zanimljivi narodni običaji, samo su dio turističke ponude koja ovo područje čini jedinstvenim, zanimljivim i prepoznatljivim.

Bazeni - Kneževi

Vinogradi

SRC „ Bazeni “ Kneževi Vinogradi posjetitelje će oduševiti bogatstvom sadržaja. Dječja igrališta, brojni sportski tereni za nogomet, košarku, odbojku na pijesku, te automatska dvostazna kuglana i Restoran Panon , kojega krase  motivi baranjskih pejzaža.

Vinska cesta-Zmajevac

Mjesto Zmajevac poznato je po vinskim cestama i cijeloj koloniji vinskih podruma ,ukopanih u južnu stranu Baranjske planine. Vinogradi su odmah iznad vinske ceste, na poziciji koja jamči najkvalitetnije preduvjete za proizvodnju nadaleko poznatih baranjskih vina. .

Jesen u Baranji

Jesen u Baranji  trodnevna je  kulturno - turistička manifestacija koja se održava svake jeseni, u vrijeme kad baranjska ravnica daje obilje plodova. Program je spoj gastronomije, kulture i tradicije lokalnog stanovništva. "Jesen u Baranji" započela je 2003. godine, da bi se u vrlo kratkom razdoblju razvila u značajnu manifestaciju.

Gator festival

Gator Festival, održava se svake godine, drugog vikenda u lipnju, u Zmajevcu i Kneževim Vinogradima. Festival je to dobrog vina.  vinari će tih dana otvoriti vrata svojih podruma i podijeliti s vama svoje tajne, priče i tu jedinstvenu ''tekućinu'' zlatne i crvene boje, užitak za svako nepce.
© Sobe Irena